Normál riasztótávfelügyelet:


3. GSM hálózaton működő

A mai világban az emberiség szinte élni sem tudna mobil telefon nélkül. Persze ez csak egy érzés, de milyen jó, ott a zsebben a ketyere, és már szinte mindenütt működik. Még a riasztóban is! Előnyei a gyors kommunkikáció, kicsi az esély a "kapcsolat megszkításának a központtal", épkézláb felügyeletek biztosítanak SIM kártyát a riasztóhoz, ezáltal az ügyfélnek nincs számolhatatlan plusz költsége a havidíjon felül, és ami a pikantéria, akár a felhasználó is kapcsolatba léphet saját rendszerével. A modern GSM rendszerű központok már alkalmasak arra, hogy a tulajdonos felhívja őket, utasítsa kódok segítségével, mit is csináljanak. Ki- bekapcsolás, kazánvezérlés, távoli ajtónyitás stb stb.
     Szerepet kap még az a kevésbé csekély tény is, hogy ezek a berendezések már nem csak távfelügyelet felé tudnak korrekt jelzéseket szállítani, hanem akár az ügyfélnek közvetlenül. Mondjuk ez jó akkor, ha kialszik a kazán a fóliában, s tudunk róla?

(előző oldal)
4. interneten működő

Jó, nem jó, döntse el mindenki maga, de az internet egyre jobban beleeszi magát a hétköznapokba. Annyi minden történik már a segítségével, hogy komony káoszt okozna kiesése a napjainkból. Így hát a vagyonvédelembe is jelentős szerepet kapott. Van szerver, ahová akár a WAP-on nagy gyakorisággal feljelentkeznek a riasztók, egy időben milliónyi jelzés befuthat, csak legyen aki átlátja, nincs külön költség, mivel az internet nem csak egy speciális dolog, mindenben benne van szinte, ugyan annyiba kerül ha nézzük, ha nem. Az internet sebessége a régi analóg telefonvonalas kommunikációhoz képest hatalmas, de a szolgáltatók, technikai megoldások felügyelete annyira vegyes, hogy a működtetése is bizonytalan. Talán a mobil szolgáltatók által nyújtott megoldás biztosít megfelelő biztonságot, mégpedig azért, mert a hangalapú kommunikációval együtt fut a wap/net is, és gondoljunk bele, mennyi ember ellenőrzi folyamatosan a rendszer működőképességét! ?!?