Normál riasztótávfelügyelet:


Normál riasztós távfelügyelet

A kommunikációs csatornák lehetővé teszik berendezések ellenőrzését távolról. Ez lehet műszaki felügyelet, vagy jelzéseket figyelő vagyonvédelmi diszpécserközpont. Ezen az oldalon ezekkel foglalkozunk.
     Néhány évvel ezelőtt sorbanállás volt egy un. telefonvonal bekötésére. Akinek volt, nagy királynak számított, sőt lehetősége volt olyan riasztóberendezést beszereltetni, mely a rendőrségen adott jelzést, ha valaki illetéktelenül bement a házba. Ekkor aztán kimentek a járőrök, és mindenkit jól lepofoztak a helyszínen. Később persze változtak a dolgok, ugyanis üzletet szimatolva vállalkozók saját központot hoztak létre, és díjjazás ellenében vállalták a felügyeletet. Ezzel levették a rendőrök válláról a terhet, feltették a sajátjukra, de a hathatós intézkedés jogát már nem kapták meg vele. Csak hivatalos személy intézkedhet érdemben a helyszínen, a vállalkozó embere csak arányos mérvű testi erővel visszatarhatja az ott tettenért elkövetőt...

Technikai jellemzők

A telefonvonallal kezdve inkább a rendszer működését szeretném ismertetni, az intézkedéseket kategoriái megérdemelnek egy új oldalt.

     Időrendi sorrenben a felügyeletek fajtái:
1. vezetékes telefonon működő
2. rádiófrekvencián működő
3. GSM hálózaton működő
4. interneten működő
     rendszerek.